James Irvine

Engeland

 • Next
After a short stay in Japan he set up his own design studio in Milan

De in Londen geboren ontwerper James Irvine (1958-2013) studeerde begin jaar tachtig af aan het Royal College of Art. Daarna vestigde hij zich in Milaan waar hij onder Ettore Sottsass werkte voor Olivetti. Na een kort verblijf in Japan startte hij zijn eigen ontwerpstudio in Milaan. Opvallend is zijn veelzijdige oeuvre. Zo ontwierp hij naast armaturen en zitmeubilair bijvoorbeeld ook bussen.

Gallery

Producten door deze ontwerper

 • Drip

  Vanaf€ 334.00

  Paraplubak Drip, een ontwerp van de Britse designer James Irvine, heeft een krachtige uitstraling. Dit hangt onder meer samen met de uitneembare opvangbak, maar zeker ook met de afgeronde hoeken. Het frame is aan de binnenzijde voorzien van twee haken voor kleine paraplu’s.

  door James Irvine
 • Dodici

  Vanaf€ 550.00

  Garderobestandaard Dodici is een krachtig statement. Het ontwerp van de Britse designer James Irvine oogt luchtig, maar in gebruik is de metalen standaard juist uitermate stabiel. En dat wekt verbazing, omdat de twaalf haken als karton gevouwen lijken. De naam van het ontwerp verwijst naar het aantal haken: dodici is Italiaans voor twaalf. De kapstok is in meerdere kleuren leverbaar.

  door James Irvine
 • Quattro

  Vanaf€ 93.00

  De ontwerpen van de Britse designer James Irvine hebben zonder uitzondering een krachtige uitstraling. Soms komt die voort uit de specifieke vorm, soms uit eenvoud. Dat is het geval bij Quattro en Sei, een wandkapstok met twee of drie dubbele haken, uitgevoerd in zwart, wit of metallic grijs gepoedercoat staal. Quattro en Sei sluiten aan bij Dodici en Drip, eveneens ontwerpen van James Irvine.

  door James Irvine
 • Next